Dans


Ny kategori

Ny kategori!
Anna tipsar heter den och här kommer jag slänga in tips på olika saker mm!

Augusti...

När det är den 1 Augusti tänkte jag börja på dagskalender, what about that?
Jag ser iallafall fram imot det!

Party in my head


Sjukt bra låt!!

Thaitaxi


Så himla bra!!

Macro


Natur


En vattenbild


Lite arkivbilder


Tilda in the pool



Kajsa och Morris

 
Mi får vända på huvudet för att se :P MEn Morris ligger under sängen och Kajsa i sängen, lite småkul tycker jag.
Och bry er inte om min obäddade säng, tog kortet direkt efter att jag steg upp!

6 flickisar!

Kom precis in från studsmattan, svettig och nöjd, jag satte äntligen 6 flickisar!! Supernöjd!!!
Säg till om ni är intresserade av att se min lilla gympa film jag spelade in på studsmattan här om dagen!

Cupcakes


Olalala



Två bilder på en Orienteringskarta.
Kärret (det blåa och ljusröna) som är inringat i svart är ett kärr som oftast inte har något grund =S/=( och just ett sånt jag råkade springa ner i så jag fick kvatten och mossa och lite sånt upp till övre delen av låren :O jag sprang med mammas mobil i rumpfickan, som jag kallar det, och det var himla tur att jag bara fick kärr upp tvill övre ddelen av låren så att mammas mobil inte gick sönder! Sen råkade jag stoppa ner min kompass i kärret också, så den blev lite virrig, så den var ganska svår att tyda, så jag hittade aldrig 4 sista kontrollen så jag fick bryta :(

Truppläger snart!

Hejhej!
Sitter och räknar dagarna till gymnastik/trupplägret! Det är ca 15 dagar kvar nu, längtar!! Lotta och jag ska sova bredvid varandra då, har vi bestämt! Längtar som sjutton, både efter henne och gymnastiken!
men ska gå och äta nu.
Tjingeling!

Fixar med headern

Tjenixen allihopa!
Sitter och fixar lite med header, går väldigt bra måste jag säga=) Den blev precis klar tom.
Men det är ju ganska mycket annat som också behöver fixas, inte bara headern! Men jag hoppas verkligen att det blir bra! När jag har laddat upp den och fixat så att den sitter rätt ska jag gå ut och bada och sedan fixa, mums! Dock blir det Cheese cake (stavning?) och jag ogillar verkligen philadelfiaost!! Men vi har goda kakor, haha.
Men nu ska jag sätta in header, men inte är, utan i en annan liten designblogg jag har skapat, mohahahaha, så ni får vänta ett tag =) Hoppas det är okej!

Hejdå!

Bild från April

Lalalalalalala

Hejhej! Sitter och snackar med Magda. Har lurat henne att jag har värsta bra idén om hur jag ska reta henne i höst. Mohahahaa, ingen rolig skola utan att retas med Magda! Fast egentligen har jag ingen idé alls, men jag får säkert det när det behövs, annars får jag reta någon annan, om jag måste, Maga är roligast att reta, haha ;) det är inga taskiga skämt, hon fattar ju att jag skojar! Hoppas jag! Annars får hon förstå det nu! Jag somnar snart så jag avslutar inlägget nu! Godnatt sov gott!!

-

Tjaba tjäna!
Sitter och letar på elgiganet efter kameror och lite tillbehör mm. Magnus sa att det kanske fanns en Canon Eos 1100D där det följer med två objektiv. Än så länge har jag ínte hittat något men hoppas på att det ska finnas, för då kostar det  andra objektivet som följer med bara 300 kr extra. (tror Magnus) 

Om ett tag (typ när jag skrivit klart inlägget)  sa jag gå ut och filma lite när jag hoppar studsmatta, får se om den kommer upp här på bloggen. Skulle ni vara intreserade av att se en studsmattevideo? Anledningen till att jag filmar är mest bara för att jag slka se hur mina volter ser ut eftersom att mamma och pappa mfl, har svårt at bedömma hur höga dom är och om dom är ordentligt gruperade, raka osv. Okej, intresseklubben antecknar ;) Sen ska jag även ta lite headerbilöder och sådär så jag får någon ordning på designen i år. JAg var tvungen att göra om allt för att menyn hoppade och jag visste inte vad som var felet. Men men.
Nu tänkte jag gå och äta och sedan ta lite bilder och filma lite. Men det blir väll något inlägg från mobilen lite senare!

Hejsvejs!



Hur man tar klonbilder

Det var en person som verkade vilja veta hur jag gjorde mina klonbilder, så jag tänkte visa hur man gör.
________________________________________________________________________________________


1. Ta först x- antal bilder på dig själv på precis samma ställe! Kameran får absolut inte flyttas eller liknande, därför är det smartast att ha kameran på ett stativ. Inställningarna måste också vara desamma, alltså kan du inte äbdra Iso:n eller liknande mellan bilderna. Bakgrunden måste också vara desamma, alltså måste en stol vara utåt hela tiden om du ska sitta på den, osv. 
 
 Som ni ser han jag tagit tre bilder på mig med samma bakrund och inställningar



2. Öpnna upp alla bildert i Photoshop, och öppna alla mbilder i ett nytt lager.
 Ett sätt är att trycka på Ctrl+A så markerar du hela bilden, sen på Ctrl+ C så kopierar du bilden.
 Gå sedan i på den andra bilden, och tryck på Ctrl+ V, så kommer den bilden du kopierade klistras in över bilden  du tog upp nyss. Gör sedan likadant med tredje bilden och klistre in i den mittersta bilden, den du har tre bilder i nu. Vid lager panelen ska det se ut såhär:
 

3.  Skapa sedan en lagermask på det översta lagret genom att trycka på den symbolen jag har ringat in   och välj färgen svart, tryck sedan på penselverktyget. Måla sedan allt utom dig själv. då bilr allt genomskinligt, rykar du måla på dig själv är det bara att ta fram så du får färgen vit och måla där du målade på dig själv, så kommer det fram igen. Där du målar svart kommer en annan du komma fram.

Gör sedan likadant med det andra lagret/lagren förutom det understa som oftast heter Bakgrund. Du måste öven skapa en lagermask på de lagren du målar på.



Om ni inte fattar något eller så är det bara att fråga på!!
Jag använder mig av Photoshop Elements 9, men har nmi CS5 eller så, kan ni ju titta på olivias lilla kurs om hur man klonar för hon har Photoshop CS5 så för er med det pogrammet är det nog lättast om ni tittar hur hon hargjort, jag tror det är lika, men ni kan ju dubbelkolla ;) Om det inte går alltså.

Vill ni ha fler photoshop tips?
Ni får gärna säga till om jag var otydlig eller liknade så kan jag ändra på det!

Supernöjd!


Jag hoppas på lika bra statistik idag också, det gjorde mig verkligen jätteglad att få så många kommentarer och hög statisktik=)

Jag kan slå vad om att om jag blundar i mindre än halv minut så kommer jag att somna.

Hejhej! Ikväll kom mormor och morfar och åt mat med oss, kassler och färsk potatis och lite sallad mm. Supergott! Sen så gjorde jag även en klonbild på det "riktiga" sättet, och det blev superbra! Visar er imorgon+ en liten "guide" på hur jag gjort. Kan dock inte lova något eftersom det ska bli fintfint väder typ... :) Sen hoppade jag lite studsmatta och filmade samtidigt, den lär ni få se någon dag framöver... Nu håller jag på att somna så det är lika bra att jag avslutar inlägget. Sov gott!!

Fråga och svar


Sv; Jag kan visa i ett inlägg om hur man gör så, ska bara lista ut hur man gör på riktigt först, jag gjorte på ett ganska konstigt sätt om man säger så, fattade inte riktigt själv :P Alltså om du/ni vill ;)

Hemma från stan

Hejhej! Kom hem från stan för inte då länge sen. Hittade inte så mycket mer än en vitamin dryck. Jag kände mig tvungen till att testa om den går god eller inte. Jag tycker att den som jag köpte var väldeigt god. Jag köpte den med smaken Citrus och fläder tror jag Först gick Ingegerd och jag runt i olika affärer, en smyckes butik köpte örhängen åt Tilda, H&M (hittade ingenting, provade ett par haremsbyxor men det såg verkligen ut som jag hade en stor fet blöja på mig :( som ni kanske förstår köpte jag inte dom. Sen gick vi in på åhlens men hittade inget där heller :S sen gick vi till Intersport och letade namnsdags present åt Tilda, men gick ut tomhänta. Sen gick vi till Expert och tittade på lite allt möjligt, bla mobiler, systemkameror (<3) och datorer. Sen gick vi till frissan som Tilda klippte sig hos och väntade tills hon blev klar, och hon blev jättefin! :) sen gick vi och fikade. Jaguu åt en kam och drack Loka vattenmelon. Sen efter att vi fikat begav vi oss hemmåt. När vi kom hem gjorde jag mat åt Kajsa och Morris, sen gick jag ut och satte mig i min fotölj i poolen :) det är verkligen superbra väder för att ligga i poolen och bara va :-) Men nu ska jag bada med Tilda innan hon hotar med att vända uppochner på min fotölj, då som ni kanske förstår blir både jag och min mobil blöta!!! Och nu kanske ni fattar att jag mobilbloggar :) därför blir det inga.bilder, det går inte att ladda upp bilder när jag mobilbloggar. Men det går nog ingen nöd på er hoppas jag ;) TJINGELING! Hörs senare!

Bada!!

Hejhej! Jag klev precis upp ur poolen, jag invigde min "fotölj" för första gången :) Det var superskönt att sitta och surfa på mobilen, fast jag lade smalbenen över kanten så jag inte skulle trilla i, haha! Snart ska jag gå ner på stan så jag måste avsluta inlägget. Men jag ville bara säga ett giganormt TACK till er som har kommenterat och läst min blogg idag! Stort stort tack! Ikväll tänkte jag sätta ihop en header, vi får se hur det går!! Hejdå och stort tack igen!

Mina namnsdags presenter


Örghängen som ser ut som nyckelpigor (ville inte ta av örhänget från vänsterörat eftersom att det är svårt att ta på örhängen på det örat...


Snoddar 


En guldig upblåstbar fotölj som man har ppå vattnet (Tilda fick en silvrig)


En rosa transparet klocka (JetSet)                         Det är plast över skälöva "uret" om man säger så


ZIPERALL!! Dock har den inte kommit än, får den islutet på veckan eller nästa vecka!!!

*Tidsinställt*

Godmorgon och godag

Lite småcrazy rubrtik om ni frågar mig, men aja.

Idag så ska jag försöka fixa en header som jag blir nöjd med, kan bli svårt (haha) men tror jag vet hur jag vill ha den =) Och det är nog bra antar jag! Sen ska jag gå ut och lägga mig på min nya madrass i poolen eller bada  eller hoppa studsmatta. Tänkte testa att träna lite skruvar och sånt, träna på mina streckvolter mm som vi gjorde på Sommarträningen igår =) Sen så ska vi ju äte (såklart) men sen ska jag och min moster Ingegerd gå ner på stan och titta på en namnsdags present åt Tilda. Jag ska även leta efter en ny bikini på H&M.

Men snart ropar nog mamma att jag ska gå ut så jag tänkte spara på hennes tid genom att gå ut självmant! ;)


Gammal bild på mig, har inte en aning om vart den är ifrån,
Joanna skickade den till mig för två år sen typ.


Klonbild


Blev hyfsat nöjd iallafall=)
Vi hörs mer imorgon=)

Nytt PS!

Hej!
Igår kom Ingegerd och Magnus hit och Magnus hade med sig två fototidningar, en photoshop tidning och Photoshop Elements 9!! Jag blev väldigt glad för det! Tack så mycket!
Sen firade vi även min namnsdag och jag fick riktigt fina presenter! Lägger upp bilder senare!
Men nu ska jag fortsätta fixa med designen!!


Grejjar med designen!

Tjabatjena allihopa!
Idag regnar det ute så då tänkte jag passa på att jobba lite med designen innan Ingegerd och Magnus kommer. Jag har inga som helst ideér på hur jag vill ha designen, men jag hoppas att det kommer funka iallafall.



Tjadå=)

Anledningen till dålig bloggning

Är för att vi åkte ut till landet över helgen. Men jag höll på med ett inlägg men när jag publicerade det så publicerades det inte, men jag höll på med det i ca 4 timmar, och två av de timmarna satt jag i biosalongen och tittade på sista Harry POtter med Tilda och Martina =) Den var väldigt bra, som dom andra typ. Jag är ju inte sånt stort Harry Potter fan direkt, men jag har ju sett alla filmer så jag tyckte inte den var sådär riktigtrikgtigtriktigtrikgtigt bra (okej, jag stavade fel på vissa riktigt men man snubbkar ju lite över tangenterna när man skriver samma ord flera gånger, testa själva vettja!) Men helt klart sevärd! Kul var det att se i 3D också, men jag upptäckte inte sån stor skillnad, men det är ju alltid kul och jag förstår ju att det är ganska svår att få en filma i mycket 3D om man säger så. Me när vi var på Liseberg i Göteborg (för er sim inte visste att Liseberg låg i Göteborg som förkortas Gbg, Moa trodde det var ngn glass en gång, haha! Det gjorde jag också en gång, men aja.) och den regnade som mest gick vi in fär man åker Atmost Fear och tittade på Sammys äventyr i 3D satt alla typ och försökte fånga fiskarna med händerna för att det kändes som att dom var bara ngn cm ifrån!! Det kallar jag 3D! Men hursomhelst, vi har haft det väldigt bra på landet, men jag stör mig bara lite på våran typ granne som vill sälja en tomt, och då tror ALLA att det är våran tomt, så då traskar dom ju ner på våran tomt och står där och tittar, sjukt irreterande! Och värst av allt, Morris skäller inte!! Alltså han skäller typ på alla som går förbi hemma,och så, men inte därborta, nejnej, det funkar ju verkligen inte. Men vi fick Kajsan att skälla lite, eller mycket, iallafall, och det var ju bra, men Morris kunde ju ha sprungit fram till dem och skällt istället, Kajsa stod ju bara vid vattnet och skällde på ett äpple Tilda kastat i...

Idag trillade Morris i vattnet, sperkul, fast synd var det om honom, men han var ju redan blöt, men inte om huvudet, dock trillade Kajsa i i fredags, då var det ju ännu rligare för då såg vi när hon åkte i!

Nej, nu ska jag sluta skriva och titta på något pogram på tv4Play, får se om vi hittar Solsidan=)

Tjingeling, hörs imorgon, med bättre uppdatering!


Min och Tildas glass i Söderköping, på "Smultronstället", vi
orkade inte stå i en timmes kö för att få sitta ner och äta, men när vi     
såg vad för gölassar dom som satt inne fick, bölev vi ganska
avundsjuka... Men nästa gång vi är i Linköping, så ska vi åka dit,
Linköping och Söderköping ligger ju inte så långt ifrån varandra =)


Någon som vet om det är en privatbåt?
Pappa trodde det, en båt med 5 våningar för en familj...?


My day today


Mobiltillbehör ♥


(Det är inte min mobil på bilden)

Min  mobil ↑



En laddare som man stoppar in i cigarretuttaget i bilen=)


Ett armband som man stoppar ner mobilen i när man motionerar och så, finns det öppningar för bla. headset =)




Jag gillar verkligen dehär tillbehören och är glad över att de finns till min mobil! Det är inte så mycket "fina" skal som finns till min mobil men nu har jag hittat väldigt bra grejer!


En bra dag

Hejhej allihopa! Denna dag har varit väldigt bra, pappa och jag åkte ut till landet, Martina kom, vi bada, vi fikade två ggr samma timme, vi spelade krocket, jag badade, vi åkte hem, åt pizza, köpte biobiljetter tills imorgon, Tilda och jag hoppade studsmatta och jag krattade upp äpplen och nu sitter hela familjen och tittar på Morden i Midsummer. Juste, jag fick första kommentaren och Morris simmade och hämtade ett äpple som Kajsa slängt i från bryggan, helt frivilligt, jag tittade inte ens på- eller så något! När jag vände mig mot vattnet såg jag Morris simma ut, superkul att han vill simma. Alltså Kajsa och Morris är hundar för er som inte vet det. Men jag tänkte berätta mer imorgon och lägga upp lite bilder och sånt! Men jag är helnöjd med dagen men nu blixtrar det så jag måste stänga av internet och så! Hejdå!

Babbsan :((

Tjabatjena! Just nu håller Babbsan på att sjunga i Sommarlov så jag tänkte passa på att blogga lite. Idag ska jag troligtvis hoppa studsmatta med Tilda (lillasyster), duscha Morris och baka, springa ska jag också göra! Men nu ska jag titta på missade tvprogram på svt play. Det tog 30 minuter att skriva inlägget, men aja. Hejdå allihopa!

About me...

Hejsan!
Jag heter Anna och är tolv år, fyller tonnåring i September. Jag har som ni kanske förstår gått ut sexan och i Augusti ska jag börja på en höstadieskola, det kommer både bli kul och lite läskigt. På min fritid träffar jag kompisar, den person jag är mest med heter Moa och henne har jag känt så länge jag kan minnas. Sedan har jag en massa andra vänner, Martina, Elin, Wilma, Alva och Hannah, både Alva och Hannah känner jag från gymnastiken. Som ni kanske förstår så tränar jag gymnastik, det gör jag tre gånger i veckan, och det trivs jag väldigt bra med=) Orientering håller jag också på med, men inte lika mkt, tyvärr. Fotograferar gör jag väldigt mycket på min fritid, jag fotar med min systemkamera, Canon eos 7D för att vara exakt.

Jag är typ alltid glad och mina kompisar tycker att jag är rolig, och det kan man ju inte vara ledsen för, snarare väldigt glad. En av mina kompisar beskrev mig som en semla, söt och snäll, det blev jag ju väldigt glad över, hehe. Jag bjuder på mig själv och har inte så svårt för att säga något till främlilngar, men är gansak blyg när det gäller att prata med personer i min egen ålder, ganska konstigt.
Men nu vet jag inte alls vad jag ska skriva mer så ni får nöja er och sedan finns ju blogresponse också, det går alltid at kommentera också om ni känner för det så svarar jag på din blogg eller i ett inlägg.

HEJDÅ!
// Anna



Slappardag idag

Tjabatjena allihopa!

Igår vid halv elva tiden kom vi hem från våran en och en halv veckas semester och då satte jag igång internet och tittade på vissa bloggar och läste de lesta inläggen som jag missat, isället för att packa upp, hehe. Men sedan fick jag ta tag i resväskan och packa upp, mina grejsimojser som jag hade  med mig packade jag upp i morse ftersom att jag inte orkade. Vid kvart över tolv somnade jag. Idag vaknade jag vid halv tio och då satte jag igång datorn som vi har i tv:n och tittade på de flyg 29 saknas avsnitten jag missat, riktigt grym serie detdär asså! Sedan gjorde jag mig iordning och packade upp det sista sedan hade jag tänkt duscha Morris men det fanns inget hundbalsam så jag får göra det senare. Så jag gick ut och hoppade på den dyngsura studsmattan som är superbra när den är blöt, bara lite hal :S Sedan tittade jag på ett tråkigt avsnitt av SommarMord och sedan åt jag lunch nu ska jag titta å ett play avsnitt av  Morden I Midsummer=)
Välkommen till min nya blogg föresten=)


Gammal bild på mig, men tumme upp för en slappardag!


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0